EU Newsroom

XPO Logistics intervine cu o donație de șapte tone pentru 35 de bănci de alimente din Marea Britanie

Noticias | Northampton, UK | 20 de Janeiro de 2020

Angajații XPO Logistics, un important furnizor global de soluții de transport și logistică, au ajutat familiile nevoiașe pe perioada sărbătorilor, livrând peste șapte tone de produse alimentare către 35 de bănci de alimente. Donația este echivalentă cu asigurarea a aproximativ 9.500 de mese pentru persoanele vulnerabile din Marea Britanie. 

Peste 8.700 de angajați XPO au sprijinit inițiativa colectând sau donând produse alimentare, strângând fonduri sau făcând voluntariat la băncile locale de alimente. Aceasta a fost a cincea colectă de alimente consecutivă pentru companie și a stabilit un nou record pentru campania sa anuală United in Giving (n.t. Uniți pentru a dărui). 

„Donațiile XPO ne-au permis să avem grijă de persoanele vulnerabile din Clifton și din alte comunități din Nottingham, inclusiv Ruddington, Beeston și West Bridgford”, a declarat Wendy White, coordonatorul băncii de alimente Clifton. „Ca parte a rețelei Trussell Trust de bănci de alimente, am văzut că cifrele noastre cresc în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. Am ajutat 82 de familii în cele 12 zile premergătoare perioadei de sărbători și am putut ajuta persoanele fără adăpost și organizații, cum ar fi Centrul de refugiați, cu mai multe cantine ale săracilor. Băncile de alimente sunt extrem de recunoscătoare pentru sprijinul oferit de XPO.  

Malcolm Wilson, directorul executiv al XPO Logistics Europe, a declarat: „În ultimii cinci ani, am donat peste 32 de tone de produse alimentare prin intermediul campaniei noastre United in Giving. Aceasta a oferit aproximativ 39.000 de mese pentru persoanele vulnerabile din comunitățile noastre. Donația noastră din 2019 semnalează un pas important înainte în strategia noastră de CSR (n.t. responsabilitate socială corporativă) pentru a ajunge la cei care au mare nevoie de ajutor.